tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Runkovalut on tehty päärakennukselle ja talousrakennukselle. Päärakennuksessa tuli tappioita - olohuoneen kulman paikallaan valettu pystypilari ratkesi vaipan ulkosyrjältä. Seinä on kuin kranaatin jäljiltä ja käytännössä jouduttaneen rakentamaan uudestaan ensimmäisen valun päältä. Kaiketi tuollainen valu pitää tukea molemmilta puolilta hyvin - nyt oli tuettu vain sisäpuolelta. Ensimmäinen valu onnistui tämän osalta varmasti siksi että varveja oli vain puolet nyt valetuista. Ilmeisesti tästä syystä olohuoneen toinen pystypilari jätettiin valamatta ilman ulkopuolen tukea.

Muuten valut näyttivät maallikon silmiin asialliselta. Joissain aukkojen pielissä missä jostain syystä ei käytetty ohjeen mukaan päätyharkkoa vaan jouduttiin muotittamaan esiintyi pientä betonin pursuamista. Saa runkoporukka siistiä nämä myöhemmin. Toisen kerroksen lippaan joka tulee sisäänkäynnin päälle paikallaan valuna oli laitettu tartunnat valmiiksi ja muuten ontelovalua ajatellen oli halkaistu harkkovarvi paikallaan ja valettu.

Huomasin postiluukusta että eilen oli kunta käynyt tekemässä sijaintikatselmuksen. Paperit tullevat postissa.

Tänään oli raksalle tullut deltaboxiin tarvittava pystypilari ja parvekkeen perustusten teräsputket. Deltaboxille oli valuun upotettu hitsausta varten kiinnikkeet.

Saunan pohjien kanssa kävi vähän heikosti. Paikottain anturan molemmin puolin sekä anturalinjassa oli havaittavissa routimista ts. maa painui jalan alla huolimatta siitä että se on aikaisemmin keväällä tiivistetty 450-kiloisella lätkällä. Siellä on ollut kuitenkin jäätä joka suli vasta nyt pois. Lääkkeeksi rakennesuunnittelija määräsi sokkeliin joka varviin vaakateräkset.

Ontelotoimitus on tilattu ensi viikon maanantaille 30.4 klo 13 tontille. Aikataulu tämän osalta pitänee sillä räjähtänyt seinä on olohuoneen avotilassa eikä liity onteloihin mitenkään.

Tänään soittelin kuntaan vesitutkimuksen osalta. Sanoi että kaivoa tulee käyttää pari kuukautta ennen kuin näyte kannattaa ottaa ts. veden laatu ja pinta vakioituvat. Punaisesta väristä sanoi että vaikuttaa vahvasti olevan Porkkalan graniittia - kuulemma yleinen ja tunnettu ilmiö. Bakteeri ja kemiallinen koostumus selviää tutkimuksessa. Radonin osalta varasimme ajan elokuulle - Hesarin artikkelilla oli kuulemma työllistävä vaikutus. Huoneilman radonin osalta STUK on kontakti ja sieltä saa filmipurkin mittausta varten - kahden kuukauden mittajakso tulee suorittaa talvella.