torstaina, heinäkuuta 26, 2007

... lomailu toi katkon kirjoittamiseen. Tilanteessa jossa oltiin edellisessä muistiinpanossa ts. kattoristikot oli nostettu ylös kesti käytännössä seuraavaan viikon puoliväliin ennen kuin katon osalta tapahtui mitään merkittävää. Välissä tontille tuli ikkunakuorma - pirusti painavia ja isoja ruutuja jotka kuljetusyhtiö tyylikkäästi purki pumppukärryllä keskelle pihaa. Ikkunat ovat tilapäisessä säilytyksessä autokatoksessa pressujen alla - alkuperäiset kuljetuspakkaukset oli pakko rikkoa jotta ikkunat saatiin yksitellen kannettua suojaan.

Kattourakka on tänään tilanteessa jossa räystäältä puuttuu umpiponttilaudoitus erkkerin lipan ja koilliskulman osalta, sisimmäinen umpiponttilauta kierros puuttuu puolesta runkoa, hyönteisverkot samoin. Aluskatetta on asennettu 1/3 pinta-alasta. Runko näyttää nyt varsin hyvältä kun räystäät ovat paikallaan vaikkakin kovin lyhyiltä näyttävät rungon korkeuteen suhteutetuna. Sovittiin vastaavan ja runkourakoitsijan kanssa että yläpohja levytetään tuulensuojalevyllä kauttaaltaan toisiin kun alunperin rakennekuvissa oli olettaen että villa olisi puhallettu päältä. Haluan että täytämme alta jotta sääriskiä ei ole ja saadaan nopeasti pelti päälle muiden sisätöiden nopeuttamiseksi.

Seuraavaksi pystytetään parvekkeen runkorakenne josta syntyy työnaikainen kulkuväylä katolle.

Harmillisesti loppui umpiponttilauta juuri kesken ja piti hakea lisää - päätettiin samalla että parvekkeen katto tehdään samalla materiaalilla eikä sahalaudasta kuten spekseissä on kuvattu. Tuli kyllästettyä joku 130 metriä tänään kertaalleen ja huomenna toiseen.

Huomenna perjantaina tulee ensimmäinen väliseinäkivikuorma ja sitä myöden syntyy valmius aloittaa seuraavalla viikolla väliseinien pystytys.

Saunalla ei ole tapahtunut muuta kuin että kaivoin anturan alle reitin pohjaviemärille - viikonloppuna pitäisi saada putkitettua kaksi varausta siten että pintaviemärit voidaan asentaa ja päästään tiivistämään pohja.