sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2009

Tosiaan keskiviikkona muutettiin siten että päästiin yöpymään uudessa kodissa. Oli aika viileää vielä kun lattialämmityksen säädöt oli enemmän raksa-asennossa. Ihan älyttömän hienoa herätä aamulla aikaisin auringon tulviessa ikkunoista sisään.

Torstaina alkoi jo nyppiä siihen malliin kamojen levällään olo käytävillä että hain Elfan korijärjestelmiä alkuun pari 205 korkeaa satsia. Pitää hakea vielä toinen mokoma lisää tällä viikolla jotta saadaan meidän vaatehuone ja Caislan vaatekaapit kuntoon. Sitten pitää käydä metsästämään liukuovijärjestelmiä jotta saadaan tavarat piiloon.

Viikonloppuna siirsin maalämpöpumpun ulkotermostaatin pohjoiselle seinälle keittiöerkkerin kulman taakse jottei aamu aurinko hämää järjestelmää. Siirsin myös iv-koneen ohjauspaneelin teknisestä tilasta eteiseen portaiden alapuolelle helpommin päästävään kohteeseen. Tein pyykinpesukoneelle viemäri- ja kylmävesikytkennät - aika tolkuttoman monta satsia on jo ehditty pestä. Yllättävän hiljainen ja lingotessa käytännössä värinätön on kone.

Eilen aloitin taloantenniasennuksen. Homma eteni siten että pohjoispäätyyn kiinnitettiin teleskooppijalka kiviseinään M8 täkkipulteilla ja propuilla. Räystäslautaan kiinnitettiin hela jonka läpi masto kulkee. Tässä vaiheessa kävi ilmi että meillä on niin kapeat räystäät että masto jää vinoon ilman korokepalaa räystäällä. Tänään sain asennuksen viimeisteltyä katolla: suunnattua antennin, kytkettyä koksun ja kiinnitettyä kaapelin maston varteen. Oli ihan pirun työläs juttu kun työasennot ja korkeus vaikeuttivat. Teknisessä tilassa asensin vahvistimen ja splitterin keskukseen ja johdotin koksulla ja F-liittimillä järjestelmän. Joskus ilta kahdeksan aikoihin saatiin televisiokuva päälle.

Just meni alakäytävästä valot - ilmeisesti muuntaja otti siipeensä. Antaa ihan himmeän tuikun kaikkiin kahdeksaan polttimoon mutta ei missään nimessä riitä käyttövaloksi. Pitää huomenna soitella sähkärille.

Huomenna käydään illasta läpi hälytysjärjestelmiä yhden tarjoajan kanssa.