tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Tuli taukoa kirjoittamiseen kun muutto väliaikaiseen asuntoon Kirkkonummella vappuna vei kaiken kaistan ja myös ADSL:n kytkentä uuteen osoitteeseen takkusi.

Vappuaattona asennettiin ontelot päärakennukseen ongelmitta. Aika mahtavat maisemat on toisesta kerroksesta joka suuntaan. Ontelovalu on aikataulutettu ensi viikon alkuun. Onteloreunojen ja porraskuilun valujen kotelointi ja ontelokentän raudoitus on käynnissä. Ruokailutilassa jossa ontelo toimii kattona tehtiin valaisimen sähköille tarvittava aukko ontelon alapintaan ja sähköputki kuljetetaan ontelon sisällä. Samoin olohuoneeseen korkean tilan "lippaan" tulevalle valaistukselle vedettiin sähköputkitus suunnitelmista poiketen ontelon reunavalua pitkin deltaboxin läpi työhuoneen kattoon jossa alaslaskuissa voidaan helpommin viedä sähköt keskukselle - ei tarvitse kierrättää yläpohjan kautta. Onteloon tehtiin viemäreille roilotus ja tarvittavat reiät. Ontelokenttä on tuettu työn ajaksi jotta toisen kerroksen vaipan kivikuormat saadaan kuormattua päälle.

Sisäänkäynnin päälle tuleva paikallaanvalu on muotitettu ja raudoitus käynnissä - se valetaan ontelovalun yhteydessä.

Saunan ensimmäinen runkovalu on tehty, kivikuorma täydennetty ja telineet pystytetty. Kaiketi saunan runko on ladottu harjaan ensi viikon loppuun mennessä. Samassa yhteydessä valettiin päärakennuksessa sortuneen kulman ulkoharkot tueksi tulevaa pilarivalua varten ja täytettiin aukkojen alareunoja. Olohuoneen seinässä ikkunoiden välissä oleva pystypilari valettiin tässä yhdeydessä.

Päärakennuksen toisen kerroksen parvekkeen pilareille hitsattiin teräsputket anturan päälle. Sisäpuoliset täytöt ja viemäröinnit odottavat kunnes tuet voidaan poistaa.

Talousrakennus on vaipan osalta viimeisiä viistekiviä vaille valmis ja siellä päästään etenemään kattorakenteiden ja autokatoksen rungon osalta. Rakennuksille tulikin vappuna puuosatoimitus talous- ja saunarakennukselle.

Ikkuna- ja oviluettelo on viimeisessä katselmoinnissa. Kokonaishinta nousi puolitoista tonnia kun olohuoneen korkeisiin ikkunoihin otettiin Fenestran Super-lasi lämpökuorman tasaamiseksi. Jotain pieniä säätöjä piti tehdä saunan ikkunoihin kun eristepaksuuksia ei oltu suunnitelmissa huomioitu.