lauantaina, joulukuuta 29, 2007

... reilu tunti säätämistä ja vain yhden 600x1800 ikkunan muotit paikallaan - todella hidasta yksin. Lounastunti ja sitten jatketaan.

Eilen lauantaina sain kahden huoneen aukot, neljä ikkunaa ja yksi ovi, muotitettua ja tänään päästiin aloittamaan smyygien rappaus. Aika mukavasti etenee homma ensikertalaiselle - huomenna jatketaan samalla aiheella.

Tänään huomasin että jostain syystä nyt kovalla länsituulella ja sateella vesispray pääsee olohuoneen yhden ikkunan alakulmista sisään - betoni oli kosteaa kulmissa ja ikkunapenkissä. Samoin yksi kohta paikallaanvalussa näytti kostealta. Muissa huoneissa en efektiä huomannut - en ole aikaisemmin törmännyt vaikka tuulta ja sadetta on ollut samasta suunnasta. Laitoin kuvat vastaavalle ja katsotaan mistä rakenne vuotaa.

Toinen havainto oli että puhdistamon monttu on täynnä vettä ja puhdistamon säiliöön on päässyt valumaan vettä. Tällä ei kaiketi ole mitään merkitystä mutta montusta pitää saada vesi johdettua pois. Maanrakentaja tulee tiistaina arvioimaan tilanteen - kaivetaan ja salaojitetaan.
Joulut on pidetty. Sain tänään vetonarut 3x30 metriä paikoilleen mittauskeskuksen ja tk-tilan välille. Itse asiassa oli sähäkkä juttu hyvän vinkin vuoksi - muovinen lattialämmitysputki menee tolkuttoman helposti maaputken läpi kun sitä pystyy taittumatta työntämään. Toiseen päähän vetonaru kiinni ja vedetään muoviputki takaisin.

Sähkäri oli kiinnittänyt mittauskeskuksen talousrakennuksen seinään mutta tarpeettoman alas koska tuleva maanpinta on merkittävästi ylempänä kuin nykyinen. Sähkäri palaa pyhien jälkeen työmaalle ja toivottavasti saadaan maalämpöpumppu kytkettyä. Viikon aikana tk-tilassa ja porakaivolla ei ole tapahtunut mitään muutosta. Huomasin Enston pääkeskuksia koskevan varoituksen Rakentaja.fi:n saitilla, pitää varmistaa ovatko omat keskukset varoituksen kohteena.

Tein tänään merkkaukset yläkerran ikkunoiden smyygejä varten jotka olisi tarkoitus tehdä huomenna - muottilaudoitus ja laastia on speksi.