sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2009

Saatiin tänään tehtyä saarekkeelle mitä aiottiinkin eli säädettiin korkeusasema, kiinnitettiin vitriini saaekerunkoon, kiinnitetiin vitriinin päälle tammipuutaso, leikattiin työtason takaseinän levy sopivaksi tasojen väliin ja askarreltiin sokkeli. Keittiökaappien päälle tyhjään tilaan katon ja yläkaappien leikattiin ja kiinnitettiin täytteet. Kodinhoitohuoneessa tein Caislan kanssa tasoon ja kaappirunkoon tarvittavat läpiviennit pesukoneen vesille ja sähköjohdolle. On kyllä tolkuttoman tarkalla että pesukone mahtuu paikoilleen mutta kyllähän se on kertaalleen mitattu ennen kaappirungon kiinnitämistä pöytätasoon.

Mia jatkoi tilojen puhdistamista sitä mukaa kun faijan kanssa niitä sotkettiin. Näyttää kyllä jo pirun mukavalta kun tilat ovat kohtuullisen puhtaita ja raakoja pintoja ei ole enää näkyvissä missään.

Putkari oli jossain vaiheessa viikolla käynyt laittamassa puhdistamoon lietepussin paikoilleen muttei vieläkään asiaankuuluvia valoja jotka ilmaisevat puhdistamon tilan. Viime viikolla putkari sai ylipäätään puhdistamon kytkettyä käyttöön KWH-pipen patisteltua. Uskomatonta!

Ensi viikolla tulee puuttuvat valot ja laatat. Laatoitusta kaiketi tiedossa ensi viikonloppuna - katsotaan miten käy.
Sitten edellisen kerran on tapahtunut näkyviä muutoksia. Viime ja tänä viikonloppuna on pääasiassa tehty parkettitöitä siten että eilen saatiin olohuone ja työhuone loppuun lattioiden osalta. Yksisauvainen tammiparketti on pahuksen hyvän näköinen isoina pintoina vielä kun laitoimme päätysaumat samalle mitalle koko tilassa. Nyt parkettia on alakerran yhteneisessä tilassa työhuoneessa, olohuoneessa ja ruokailutilassa.

Ruokailutilan kulmissa olevat lattiavalot on periaatteessa muuten kunnossa mutta jostain niistä katosi syöttö ja sähkäri joutuu vielä käymään ne läpi. Yläkerrassa sähkäri on laittanut makkareihin kattorasoihin kannet ja kytkenyt yläkerran käytävän valot. Vielä on sähkärillä sisällä ja ulkona viimeisteltävää mutta periaatteessa nyt kaikki sisävalot ja pistorasiat toimivat.

Kodinhoitohuoneessa askartelin pesuallaskaappiin viemäröinnin, tein pesualtaaseen pesukonehanalle 36m reäin sekä kytkin vedet hanaan ja pesukoneelle. Vielä pitää tehdä pesukoneen tulo- ja poistoputkille vedot kaappirunkojen läpi, työtason kanteen reikä pesukoneen virtajohdolle ja kytkeä kone paikalleen.

Sunnuntaina on tarkoitus viimeistellä keittiön sokkeleita, saarekeen korkeusasema, kytkeä vitrii saarekkeeseen ja jos aikaa jää niin sahata reikä tiskipöydän kulmaan altaalle.