maanantaina, huhtikuuta 13, 2009

Tänään itselläni isoin urakka oli laskea Ikean tammipuulevystä kahdeksan sentin levyistä lautaa, aja höylällä sahatut pinnat sileäksi, tasojyrsimellä laskea reunat viistoiksi, jyrsiä 30x2 ura laudan alapinnalle ja lopuksi hioa pinnat sileäksi. Määrällisesti tuota tavaraa tuli joku 12,5 juoksua. Näistä syntyy portaiden käsijohteet. Yläkerrassa istutimme alustavasti käsijohteen paikalleen ja tein jatkoksen tapittamalla (liimaa ja kaksi tappia jatkokseen). Johde kiinnitetään kaideprofiilin yläosan lattarautaan kiinni noin 25 sentin välein puuruuveilla.

Toinen juttu minkä sain valmiiksi tänään oli yläkerran vessan silikonisaumat lattianrajassa sekä seinien pystysaumat. Faija saumasi pesuhuoneen ja saunan jalkalistalaatat siten että seuraavaksi sinnekin voidaan vetää silikoni. Sitten suihku onkin käyttökunnossa.

Laitoin tänään varvin puuöljyä eilen työstämääni tiskipöytätasoon.

Sähkäri kävi tänään asentamassa talousrakennukseen pistorasiat ja valokytkimet - sitten se teki jotain muuta teknisessä tilassa josta en ole ihan varma. IV-kone on sähköjen osalta valmis säädettäväksi.

Huomenna pitää saada lvi-urakoitsija kiinni jotta saadaan muuttolupaan tarvittavat asiat kuntoon.