sunnuntaina, tammikuuta 27, 2008

Perjantaina sähkäri sai sauna- ja talousrakennukseen lämmöt kytkettyä. Kosteutta on tavattomasti rakenteissa kun molemmat rakennukset ovat olleet ulkolämpötilassa rakentamisestaan lähtien. Pitää malttaa hitaasti lämmittää laattaa jottei turhaan halkeilisi.

Viikonloppuna peltikattomies kävi viimeistelemässä saunan katon läpiviennit: saunan piipun pellitys ja takkahormin läpivienti. Samalla asennettiin puuttunut saunan ikkunapelti.

Päärakennuksessa aloitettiin kipsilevykattojen teko. Saimme olohuoneen avotilan katon pääosin valmiiksi. Kohtuu rauhallinen oli urakkavauhti kun menee aika tuumatessa ja harjoitellessa. Loistava apu ruuvaukseen on ruuvit nauhasta syöttävä väännin - tekee hommasta mukavaa. Höyrynsulkumuovi tiivistettiin ulkoseinissä urtsulla kun oli reilumpi rako juoksun ja seinän välissä tai tiukemmassa paikassa Sikaflexillä.

Makuuhuoneiden osalta piti alaslaskurunkoja vielä modata jotta saimme halogeenien aluuminiset suojakupit mahtumaan. Ensi viikonloppuna jatketaan levytystä näiden huoneiden osalta. Viikolla pitää vielä viimeistellä muutama johdotus makuuhuoneissa.

Viikonloppuna naapuri aloitti puunkaadolla oman urakkansa.