sunnuntaina, huhtikuuta 05, 2009

Tuli pidettyä pieni tauko rakentamisesta ja käytyä Lapissa lautailemassa.

Aika turhauttava episodi tapahtui juuri reissun aattona. Putkarin piti asentaa venttiili iv-koneen lämmityspatterin ohjausta varten. Ajattelin että on hyvä käydä vilkaisemassa paikkoja kun ei seuraavaan neljään päivään tule käytyä raksalla ja likatkin ovat poissa koko viikonlopun. Kävin torstai iltana raksalla ja ihmettelin kun sisällä tuntui viileältä - mittari näytti vain 16-astetta. Menin tk-tilaan ja ihmettilin mistä johtuu kun maalämpöpumppu on päällä. Jakotukeille lähtevät linjat oli kiinni maalämpöpumpu päällä! Putkari oli vetänyt ne kiinni työn ajaksi ja unohtanut kiinni. Kevään pakkasissa talo olisi ollut tiistaina jäässä kun seuraavan kerran olisin tullut paikalle. Lasku jälkitöistä olisi lähtenyt lvi-urakoitsijalle. Uskomatonta huolimattomuutta!

Sähkäri korjasi alakerran vessan pistorasian kytkennät, ruokailutilan lattiavalon dimmerin joka oli pimahtanut jossain välissä (myös muuntaja oli kaput), kytki kodinhoitohuoneen tasovalot ja asensi yläkerran jakotukin aktiivilaitteet. Sähkäri tulee huomenna jatkamaan savottaa ja kasaa tk-tilaan eteenpäin.

Mitäs me ollaan saatu aikaiseksi sitten viime kerran? Kaikki seinälaatoitukset on nyt saumattu ja osittain putsittu. Tänään leikkasin ja liimasin yläkerran vessan puuttuvat lattialaatat paikalleen saneerauslaattalaastilla, samoin jalkalistalaatat.

Seuraavana on vuorossa wc- ja pesutilan lattioiden saumauksia, wc-istuimien asennuksia, seinien putseja, suihkujen asennukset, lattialistojen asennuksia kuiviin tiloihin ... onhan tuossa vielä muutama homma ennen kuin muuttotarkastus menee läpi. Pitääkin muistaa tilata se huomenna ...