sunnuntaina, lokakuuta 05, 2008

... onneksi Caislan niskat olivat jo tiistaina huomattavasti paremmassa kunnossa - pääsi keskiviikkona tarhaan. Laittoi melkoisesti meidän kuviot uusiksi kuluneina päivinä.

Viikolla raksalla sain viimeisteltyä saarekkeen tason liesi- ja allasasennuksia varten. Molemmat pinnat on käsitelty kahteen kertaan puuöljyllä - tuli varsin siistin näköinen.

Pesuhuoneessa asensin keskuspölynimurin runkoputken ja imurasian. Oli melkoisen rankkaa vääntämistä että kiviseinän sisään sai vedettyä noin 50mm halkaisijaltaan olevan putken kun harkkojen sisällä oleva ontelo on just sen verran ja siellä on muurauspurskeita. Siellä se nyt kuitenkin on sähkövetoineen. Toinen yläkerran imurirunko odottaa asennustaan.

Eilen lauantaina faija alkoi asentamaan 12-voltin halogeeneja käytävään. Päässä on 300w:n transformeri jonka taakse valot on ketjutettu . Siinä vaiheessa kun faija oli kytkemässä viimeistä valoa hän rupesi laskemaan että virtaa kulkee juhlalliset 17,5A 1,5mm2 MMJ:ssä - ei taida onnistua. Soitto sähkärille - joo ei kuulemma onnistu. Voi hitto - sähkäri on itse asentanut mmj:t ja 300W:n transformerit! Homma juontaa juurensa siihen että alunperin sähkökuvissa on virheellisesti kyseiset valopisteet merkattu 240V järjestelmiksi ja johdotukset on tehty sen mukaisesti - OK. Tämän jälkeen on kuitenkin yhdessä sovittu että valopisteet ovat 12V:n järjestelmiä ja sähkäri on hommannut asianmukaiset transformerit ja kiinnittänyt ne sinne - mutta jättänyt kuitenkin niistä lähtevät johdotukset valoille ennalleen. Ei minulla olisi ainakaan maallikkona olisi tullut muuta mieleen kuin vetää valot kattoon, varsinkin kun sähkäri nimenomaan pyysi kiirehtimään 12V:n valaisimien asennusta, ja olla tyytyväinen siihen saakka kunnes mmj:t sulaa pois. Sillalaillasillalailla. Kyseiset johdotukset transformerin jälkeen on nyt korvattu 2,5mm2:n kaapeleilla.

Pääsimme tänään sunnuntaina parketoimaan yläkerran aulan. Oli taas pohjien hionnan jälkeen mukava palkinto päästä tekemään viimeistä pintaa. Tehdiin muuten valmiiksi mutta jätettiin portaiden yläpäähän reilu puolen neljön alue parketitta kun pesuhuoneeseen tulee vielä työnaikaista kulkua - laitetaan ihan lopuksi. Jaa niin, kulmahiomakone porsi ja se pitää heittää takuuhuoltoon ensi tilassa.

Ensi viikonloppuna kiinnitetään karmit ja sisäovet - muutaman huoneen 12V valaisimet laitetean jos ehditään. Tämän souvin jälkeen alkaa pesuhuoneen kasaaminen betonilta eteenpäin.