maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Perjantaina sähkäri oli kytkenyt yläkerran vessan kattorasian ja vastaavasti keskuksessa.

Launataina ei oikeastaan saatu muuta aikaiseksi kuin että faija pääsi aloittamaan alakerran vessan seinän laatoituksen 250x400 Kide-laatalla. Meni taas kohtuullisen kauan ennen kuin saatiin lähdön korko funtsittua ja listat propattua seinään.

Itse en saanut muuta aikaiseksi kuin yläkerran vessan seinään tulevan keskuspölkkärin rasioinnin: aukkoa piti vielä piikata isommaksi jotta putki holkkeineen ja heloineen mahtui paikalleen, kansi propattiin kiinni ja aukko täytettiin sisäkautta urtsulla. Seinä on valmis laatoitettavaksi - pitää vain kytkeä pistorasia ja kytkimet pois päältä jotta uskaltaa ottaa helat pois tieltä.

WC-istuimet ja altaat hanoineen tuli tilattua. WC-istuimet on Nordic GBG 2310 ja 2300 kaksoishuuhtelulla. Pesualtaat tuli kaksi Gustavsbergin ARTic 4601, 465x600mm ja yksi Gerona, 425x305x130mm. Hanat ovat Hansgrohen Talis S2 pesuallashana ja bidetta - ja yksi samanlainen ilman pideetä.

Tänään sähkäri sai kytkettyä olohuoneneen valot ja yläkerran pistorasiat. Olohuoneen valot on kieltämättä tosi makeen näköiset - jälleen kerran yllätti epäsuoran valon pehmeys. Aina odottaa että valoa tulisi huomattavasti enemmän kun miettii vain valotehojen kautta. Himmentimet toimivat mutta toisessa riippuvalaisimessa ja Rolossa on kevyttä sirinään himmentimen olessa puoliksi auki.

Jouduttiin vetämään yläkertaan yksi ketjutus uusiksi. Tämä juontaa juurensa aikaan jolloin jouduin roilottamaan pikkumakkarin ovenkarmia ja samalla vedin yhden kaapelin poikki. Luulimme epähuomiossa että se oli syöttö ja näin ollen tänään pistorasiasta josta piti ketjuttaa eteenpäin löytyikin kaksi syöttöä. Saatiin vedettyä uusi kaapeli hirveällä onnella.

Ensi viikolla sähkäri tulee viimeistelemään alakerran pistorasiat, kodinkonekytkennät, alakerran ja yläkerran aulavalot.