sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

... kumma juttu. Perjantaina lvi-asentaja soitti että porakaivopumppu ei käy vaan lyö vikavirtasuojan ylös heti - piti olla sähkärin mukaan kunnossa. Vieläkään ei maalämmöt ole siis päällä.

Lauataina sähkärin kanssa käytiin loput sähköurakan mukaiset jutut läpi jotta päästään aloittamaan sisäkattojen levytykset. Kaikista huoneista puuttui halogeeneja varten tarvittavat rasioinnit joita sähkäri alkoi yläkerran makuuhuoneista rakentamaan. Todettiin että kaikkiin huoneisiin (paitsi alakerrassa jossa on ontelo päällä) laitetaan spoteille taustalle 10cm alumiinikupit. Tämän osalta sähkäri jatkaa maanantaina.

Sähkäri kävi tutkimassa porakaivopumpun toimimattomuutta ja tietysti toimi tällöin ihan moitteettomasti. Lähtö keskuksesta vikavirtasuojan takaa on suora joten ainoa vikakohde voi olla kaivossa oleva rasiointi - saattoi olla kosteudesta johtuva ongelma. Rasia valettiin täyteen hartsia. Lvi-urakoitsija yrittää maanantaina saada maalämmöt päälle - ainakin todistetusti saimme painesäiliön täyteen vettä ja kun päästimme vettä kiertoon niin pumppu heräsi odotetusti.

Faijan kanssa turattiin viikonloppu päärakennuksessa takkahormin läpivientiä kun se pitää ennen levytystä saada kuitenkin valmiiksi. Oli vaihteeksi aika pirun hidas juttu kun ei ole aikaisemmin tehty ja rakenne piti suunnitella sellaiseksi että levytyksen jälkeenkin kannatinkehikon pantaa päästään säätämään. Hormin ympärillä on toimitukseen kuuluva 100 mm palovillaholkki ja sen ympäriltä täytettiin kivivillalla, päälle höyrynsulku ja koolaus.