keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Huomenna torstaina olisi tarkoitus valaa ruokailutilan kahden Walkie Talkie 150h 107 lattiavalon boxit laatassa oleviin aukkoihin.

Syvensin tänään molemia aukkoja 100mm ottamalla päälimmäisen styroksin pois - alle jää vielä 100mm styroksia. Väittämä on että lattiavalo käy suljetun rakenteensa vuoksi niin kuumana että on vaarana että lattiastyroksi ei sitä kestä. Lyhyesti rakenteesta: pohjalle valetaan noin 100mm betonia, boxi vaaitaan tämän päälle ja ympäröidään lattiavalun tasaan betonilla. Valun pitäisi liittyä saumattomasti lattiavaluun ja muodostaa yhtenäinen rakenne. Valmistaja kieltäää muuntajan laittamisen boxiin johtuen lämpötiloista joten joudun laajentamaan toista boxia siten että sen ulkopuolle betonin sisään tulee pieni "lokero" muuntajalle. Muuntajan tila erotetaan pienella palalla saunasatua jonka pitäisi foliopintaisena eristää muuntaja riittävästi - lämpötilat näkee nopeasti käytössä.

Hioin timanttikupilla ruokailutilan kulmasta lattialaattaa matalammaksi kun oli käpristynyt sentin verran.

Huomasin tänään että meillä on kaksi ulkovaloa päällä - toinen olohuoneen pitkällä seinällä ja toinen terassin oven vieressä. Erittäin hyvän näköiset ja keilat valaisevat sekä ylös että alas tehokkaammin kuin mitä kuvittelin. Metkaa on se että minulla ei ole vielä hajuakaan mistä ne saa sammutettua - toistaiseksi kaiketi vain keskuksesta.